onsdag 6 januari 2010

Noll tolerans mot vargjägare!!


Varghysterin äcklar mig rent ut sagt. Eller, Kanske inte just varghysterin utan hysterin att hata vargar, att till varje pris få placera en kula mellan ögonen på utrotningshotade djur gör mig äcklad. Vi har några klassiska citat från de så kallade "noll-tolerans-i sverige-jägarna".. Det finns två citat som sitter fast printade och inövade innanför deras pannben; "Dom inkräktar på våra marker" eller "de tar våra hundar".
Att vargarna skulle inkräkta på människans marker är bullshit. Vem är det som från början smällt upp hus på den mark som långt innan var vargens? och dessutom placerat får i hagar intill skogsbrynen. Får är mat för en varg.
Citat nummer zwei är ett citat som absolut är jätte hemskt. Naturligtvis är det förfärligt att en hund blir dödad och naturligtvis är det hemskt att vargen dödar bara för dödandes skull. Men allvarligt, hunden är ett hot. Människan är ett hot, människan och hunden driver runt skogen för att döda vargen eller annat djur. Skogen = vargens hem. Det är bara att lägga ihop ett plus ett.

En annan typ av varghatare har oftast sitt ursprung i en familj där det är manligt att hata vargar. Dess klassiska citat blir då "Alla vargar ska dö" och den klassiska anledningen till varför blir "Alla vargar ska dö". Alltså varghatarexempel 2 har inte ens en jäkla anledning till varför. Personen i fråga har bara fått den tragiska uppfostran att hata vargar.
Vargen och precis som allt liv på jorden, ingår i en näringskedja och ingen, inte ens en person med jägarlicens har rätt att förstöra den.

Trots att det enligt EUs lag är förbjudet att skuta varg så har Sverige fått tillåtelse att skjuta ett visst antal. En av de skrattretande anledningarna är att hela den svenska vargstammen tydligen bygger på inavel. Jägare i Sverige är naturligtvis jätte mån om detta och ska med glädje hjälpa de stackars inavlade vargarna att skjutas. Konstigt nog har det redan skjutits fler än lagligt. Jag kan försäkra om att det varken var sista eller första gången det tjuvskjutits en varg.

Vackert poserande pryder nu de grönklädda, matcho-gubbarna våra tidningsomslag.

Ni patetiska varghatare och vargjägare får bara 4 minuter av min tid. På återseende..

4 kommentarer:

  1. Håller med dig Matilda! Totalt förbud i skogen mot varghatare, de är inga bra jägare. Sedan kanske man måste skjuta bort en del vargar eftersom stammen är så liten att det kan ha blivit inavel och därför skador hos djuren som gör att de lider - det var ju det som var meningen med vargjakten - inte att man ska skjuta alfapar och helt friska djur och dessutom på ett klumpigt och dåligt sätt, som vissa gjorde....Jag har också reagerat på citaten, har även varit på så kallade vargmöten och funderat över vad det är för grottmänniskor som bor ute i byarna (gäller långt i från alla jägare, men tyvärr är det många av just dessa som hörs)....sedan har jag undrat över att jag aldrig hört någon jägare beklaga sig över trafiken som dödar hundratals jakthundar varje år. Och btw jakt går faktiskt att bedriva med hunden kopplat, att jaga med lös hund är ett relativt nytt fenomen! jag tycker är så skönt att ni som är unga har sunda åsikter om miljö, klimat och allt möjligt. Känns betryggande för framtiden. Kram //Åsa

    SvaraRadera
  2. åhh,du sticker ut hakan !!! men jag håller med dej!!!

    Kram/Mamma

    Ps kom hem snart, jag längtar efter dej :)

    SvaraRadera
  3. Du måste verkligen tänka efter Matilda !!! Tänk dig in i situationen; du är ute i skogen och jagar med din hund, och så får du reda på att den har blivit tagen av vargar !!! då skulle du också hata vargar skulle jag tro ! eller ? :O om man är vargälskare så tänker man inte långt !!!

    SvaraRadera
  4. "du är ute i skogen och jagar med din hund, och så får du reda på att den har blivit tagen av vargar !!!"

    Fler jakthundar dör av bilar under jakten, än av vargar. Så vi borde förbjuda bilar under jaktveckorna tycker jag. Men om man tillhör en grupp som inte drar sig för att plantera ut förgiftade älgkadaver så har man väl inte vett nog att tänka själv heller. Aldrig hört ett giltigt argument till nationell utrotning av vargen.

    SvaraRadera